top of page

Uspešno prostovoljno delo naše PRAVNE SKUPINE

V pričetku pred-lanskega leta je s svojim prostovoljnim delom pod okriljem naše ustanove pričela delovati pravna skupina, katere mentor ter vodja je profesor in dekan mariborske Pravne Fakultete Univerze Maribor prof. dr. Rajko Knez.

Pravno skupino sestavljajo še koordinatorka Zlatka Markovič, njena namestnica Neva Starc, Katja Drnovšek, Staša Račnik, Katarina Verdnik ter Gregor Kumer. Zaradi neaktivnosti ( preveč drugih obveznosti, saj je to delo prostovoljno) ter internih pravil skupine, se je pred kratkim naša skupina skrčila iz 13. članov na 7, torej smo šest članov žal izločili.

Sedaj skupina vabi k sodelovanju nekaj novih posameznikov z znanjem prava, ki bodo s srcem, dušo, znanjem in pravimi nameni lahko svoje znanje delili tistim, ki najbolj potrebujejo njihovo pravno varstvo. Veseli smo, da se je vendarle toliko članov kljub zahtevnemu delu ter primerom in izčrpnimi poročili, ki jih morajo opravljati ter vse to prostovoljno in brezplačno, odločilo ostati in delovati naprej.


Ostali so res prizadevni, srčni in sposobni posamezniki, ki verjamemo, da bodo v prihodnje naredili še veliko dobrega za naše otroke.

Pridobivamo številne izkušnje in praksa, ki jo bomo skozi to prostovoljno delo pridobili, bo neprecenljiva za pravno varstvo naših malčkov. Rešili so že več deset primerov, nekatere smo objavili na spletno strani za pravno pomoč naše ustanove ( zaotroke.org), mnogih pa ne, nekaterih ne zaradi pomanjkanja časa, mnogih ne na željo staršev. Tudi na spletni strani fundacije zgodb naših malčkov ne objavljamo, saj smo se zavezali k spoštovanju varovanja podatkov in ne želimo izpostavljati tistih, ki se v stiski obrnejo na nas le zato, da bi se z njihovimi žalostnimi zgodbami, če tudi imajo srečen konec, ponašali.

Iskrena zahvala naši pravni skupini, zelo hvaležni smo vsakemu izmed vas in zelo smo tudi ponosni na slehernega izmed vas! Skozi prihodnost boste postali pravi strokovnjaki na svojih področjih kot tudi na področjih pravnega varstva otrok in prepričani smo lahko, da se z vami za pravno zaščito in varstvo bolnih otrok ter njihovih staršev, v prihodnosti ni bati.

0 comments
bottom of page