top of page

Naši začetki

V srcu naše Fundacije utripa zgodba, ki se je začela leta 2001, ko sta starša dolgotrajno bolnega otroka združila moči in ustanovila Ustanovo Fundacijo za pomoč otrokom.

Potovanje skozi dolgotrajno zdravljenje v Sloveniji in v tujini ju je obogatilo z neprecenljivimi izkušnjami. Te izkušnje so ju navdihnile, da sta lahko učinkovito podprla svojega otroka. Na tej poti sta srečala izjemne domače in tuje strokovnjake, ki so se s srcem in strokovno posvečali pomoči in zdravljenju njunega bolnega otroka. Iz teh srečanj so zrasle trajne vezi.

Skozi bolezen svojega otroka sta spoznala izzive, s katerimi se morajo spopadati tako bolni otroci kot njihovi starši ali skrbniki med dolgotrajnim zdravljenjem in okrevanjem.

Odločila sta se, da bosta svoje izkušnje delila z drugimi starši in bolnimi otroki, ki se soočajo s podobnimi izzivi. Ustanovila sta Fundacijo z namenom pomagati "Malim junakom" - otrokom, ki vsakodnevno pogumno premagujejo svoje nepredvidljive bolezni.

V težkih trenutkih sta našla izjemno moč in prepoznala poslanstvo, ki se je moralo uresničiti. Namesto da bi obupala, sta prisluhnila notranjemu glasu, ki ju je vodil k ustanovitvi Fundacije. Njun cilj je bil združiti ljudi z izkušnjami, znanjem ter enakimi vrednotami, da bi ustvarili neprofitno dobrodelno organizacijo - Fundacijo, ki bo nudila pomoč našim "Malim bolnim junakom" in njihovim staršem ali skrbnikom v času, ko se soočajo z boleznijo in okrevanjem otroka.

In tako je bila leta 2021 ustanovljena Ustanova Fundacija za pomoč otrokom, iz srca staršev, ki so razumeli pomen sočutja in pomoči v najtežjih trenutkih.

"Denar, ki ga pridobimo namenjamo samo za zdravljenje in pomoč domačim bolnim otrokom, v Fundaciji ni nihče zaposlen."

Our Mission

"Mali bolni junaki" potrebujejo vašo pomoč!

bottom of page