Naši začetki

Pobudo za ustanovitev Ustanove Fundacije za pomoč otrokom sta leta 2001 dala starša dolgotrajno bolnega otroka.

 

Tekom dolgotrajnega zdravljenja tako v Sloveniji kot tudi v tujini sta pridobila ogromno izkušenj, ki so jima pomagale, da sta lahko učinkovito pomagala svojemu otroku. Srečala sta različne domače kot tuje strokovnjake, ki se ukvarjajo s pomočjo ter zdravljenjem bolnih otrok in s številnimi od njih navezala ter ohranila trajne vezi.

 

Skozi bolezen svojega otroka sta spoznala s čim vse se morajo tako bolni otroci, kot njihovi starši ali skrbniki spopadati tekom dolgotrajnega zdravljenja in okrevanja v katerega so bili neusmiljeno postavljeni.

Odločila sta se, da bosta s svojimi izkušnjami pomagala tudi drugim staršem in bolnim otrokom, ki so se, ali se še bodo znašli na tej težki poti številnih preprek, ki jih bolezen otroka postavlja.


V zahtevni in težki situaciji sta našla nenavadno moč, poslanstvo, ki se mora zgoditi!  Namesto, da bi tudi sama klonila, dopustila strahovom, da ju razjedo, namesto, da bi obupala in se spraševala - zakaj je zbolel prav njun otrok, sta prisluhnila notranjemu glasu in našla v tem nekaj dobrega. Predlagala sta ustanovitev Fundacije, ki bo namenjena pomoči "Malim junakom", kar bolni otroci so, saj se vsakodnevno junaško borijo s svojo nepredvidljivo boleznijo.

 

Združila sta ljudi z izkušnjami, znanjem, podobnih pogledov in nazorov z enim in edinim ciljemustanoviti neprofitno dobrodelno organizacijo - Fundacijo, ki bo pomagala našim "Malim bolnim junakom" in njihovim staršem ali skrbnikom v času, ko se bodo soočali z boleznijo in okrevanjem otroka.

Na njuno pobudo je tako še istega leta 2001 nastala Ustanova Fundacija za pomoč otrokom,

"Denar, ki ga pridobimo namenjamo samo za zdravljenje in pomoč domačim bolnim otrokom, v Fundaciji ni nihče zaposlen."

 

"Mali junaki" potrebujejo vašo pomoč!

Ustanova Fundacija
za pomoč otrokom

Ilirska cesta 2,

4270 Jesenice

      fundacija [at] zamalejunake.si

      05-995-9000        070-136-179

IBAN: SI56 0209 2009 0588 516

BIC: LJBASI2X (NLB banka d.d.)

Koda namena: CHAR

1/31

© 2019 USTANOVA FUNDACIJA ZA POMOČ OTROKOM |  Pogoji poslovanja  |   Pravna obvestila

EMBLEM brez pik brez ozadja_edited.png
0