top of page

Poslanstvo Fundacije

Pri nas ne govorimo le o organizaciji; smo skupnost srčnih posameznikov, ki so se združili z enim samim ciljem - omogočiti kakovostnejše življenje našim ¨Malim junakom¨, otrokom, ki se borijo s kroničnimi, hujšimi in dolgotrajnimi boleznimi. Razumemo, da je vsak korak, ki ga naredimo, pomemben del njihove poti.

Naše poslanstvo je več kot zgolj pomoč. Gre za ustvarjanje pogojev, v katerih vsi naši ¨Mali bolni junaki¨ in njihove družine začutijo toplino, ljubezen in podporo. Smo tu za njih, saj verjamemo v celovito skrb za "Male bolne junake" in njihove starše ali skrbnike.

Ključne projekte usmerjamo v:

 1. Pravno pomoč in svetovanje:

  • Staršem bolnih otrok nudimo pravno pomoč in svetovanje pri soočanju s kršitvami pravic na področju zdravstva, šolstva in sociale. S skrbno pravno obravnavo zagotavljamo, da so pravice naših malčkov varovane.

 2. Podpora socialno šibkim:

  • Nudimo svetovanje, usmerjanje in urejanje dokumentacije za bolne socialno šibke otroke ter njihove starše. Pomagamo pri pridobivanju sekundarnih mnenj in nudimo podporo v najtežjih trenutkih.

 3. Osveščanje javnosti:

  • Zavzemamo se za ozaveščanje javnosti o izzivih, s katerimi se srečujejo bolni otroci in njihove družine. Poudarjamo temeljne pravice dolgotrajno in kronično bolnih otrok na področju zdravstva, šolstva in sociale.

 4. Mediacijsko reševanje sporov:

  • Aktivno sodelujemo pri mediaciji v sporih med starši dolgotrajno bolnih otrok ter med starši in strokovnjaki ter inštitucijami. Gradimo mostove razumevanja in sodelovanja.

 5. Podpora v čustvenih stiskah:

  • Nudimo pomoč pri mentalnih in čustvenih stiskah staršev bolnih otrok. Podpiramo jih pri postopnem vračanju v utečene življenjske običaje, da lahko skupaj stopajo po poti okrevanja.

Vabimo vas, da postanete del naše skupnosti, kjer vsak prispevek šteje in vsak nasmeh pomeni več. Skupaj smo močnejši, skupaj gradimo mostove upanja. Hvala, ker ste del naše zgodbe!

"Ker resnično ne le razumemo stiske družin z bolnik otrokom, ampak poznamo tudi pot iz njih."

Our Mission

"Mali bolni junaki" potrebujejo vašo pomoč!

bottom of page