top of page

Spoštovani ustvarjalci čarobnih trenutkov...


Image by denamorado on Freepik

 

Vstopite z nami v svet čarobnosti in toplih čustev, kjer lahko vsak izmed nas postane junak tega čudovitega poglavja. Za trenutek se prepustite magiji prazničnega časa in skupnosti, ki zna s srcem ustvariti nepozabne trenutke.

 

Zamislite si, kako se pripeljete z nami v majhno vasico, kjer snežinke plešoče padajo na tla, kjer se vsak zvok božičnih zvončkov prelije v melodijo upanja, in kjer živijo posebni otroci, pravi ¨Mali bolni junaki¨. Kljub svojim težkim bitkam z boleznimi, ki presegajo njihovo otroško moč, ohranjajo nalezljiv smeh in srčnost, ki nas vabi, da se skupaj potopimo v njihov čarobni svet. V njem je vse lepše.

 

Vsako leto, ko zima prikliče Božička, vasica zaživi v pravljični svetlobi. Božiček, s svojo čarobno karavano, prinaša neizmeren dar - radost, ki razsvetli srca ¨Malih junakov¨. Trenutek, ko Božiček stopi v njihovo vas, je kot čarobna pravljica. Njegovo oblačilo sije v bleščečem soju, obraz mu krasi večni nasmeh, ramo pa okrašuje velika vreča daril. Vsak korak, ki ga naredi, pušča sledi radosti, ki bodo zažarele v srcih teh otrok. Otroci vznemirjeno drhtijo in so polni vznemirjenega pričakovanja.

 

Nad vasjo bdijo ¨živi angeli, dobri ljudje¨, ki razumejo njihovo življenje. ¨Mali bolni junaki¨ so opomin, da ljubezen, skrb za drugega, in notranji mir dajejo življenju pravi pomen. V tem čarobnem kraju živijo ljudje, ki nesebično posvečajo svoj čas, ljubezen in trud tem sončnim otrokom. Temu zakladu. Njihove roke izdelujejo pravljične okraske, srca polnijo darila z ljubeznijo, oči pa sijejo od radosti in vznemirjenja ob vsakem predanem darilu.

 

Dragi ustvarjalci, junaki poglavij, vabimo vas, da se nam pridružite in postanete del te čarobne zgodbe, ki jo pišemo 22 let.  Iz srca ponižno in srčno vas prosimo, saj Vaša podpora, ki je ključna, da poglavje nastane, ni le finančni prispevek, temveč dotik čarobnosti, ki napolni srca teh malih borcev. Mi smo palica, s katero se jih dotaknete, prišepetovalci smo, varuhi, vodniki njih ter njihovih družin 22 let in le z vami lahko dotik spremenimo v čudež in ta čarobna zgodba dobi novo poglavje.

 

Skupaj ustvarjamo praznično darilo, ki ne izgine s prehodom časa, temveč ostane vtisnjeno v spominih in srcih vseh nas. In zapisano v zvezde. Tudi mi nismo zgolj prostovoljci, ampak tudi sami donatorji. V času, ki je poln izzivov, vaša dobrotljivost postane svetilnik upanja, ki razsvetli najtemnejše dni. Darovanje v prazničnih dneh je več kot le materialna pomoč; je izraz sočutja, ki ga prejemniki občutijo globoko v svojih srcih.

 

Tudi vam želimo, da se zapeljete vsaj za nekaj neprecenljivih trenutkov v to čarobno vas, kjer ni bolečin in skrbi in preženete vse hudo. Opravičujemo se, če smo potrkali na vrata v času, ko vam stiska zastira svetlobo, želimo si jo odstreti, morda bo tudi vam ta čarobna vasica zbudila otroka v vas in vam vlila moč in upanje. Če ga imajo ti mali bolniki, ki bijejo bitko za življenje, bo zagotovo prižgala luč in odstrla sivino tudi vam. Le odprite srce in se prepustite.

 

Prosimo, da nam pomagate tudi letos obdariti male bolnike, ki bodo praznične dni preživljali v stiski in v skromnih razmerah doma. Bolne otroke, katerih dom je zavit v skrbi, strahove, šibak in mračen, brez volje in brez topline. Skupaj jim napišimo novo poglavje, naj jim ¨decembrski dobri možje¨  pripeljejo čarobno moč, ki  zmore ustvariti čudeže in prinesti zmage in lučke v srce. Postanite junaki in ustvarjalci čarobnih trenutkov.

 

Neizmerno hvaležni smo za vašo dosedanjo podporo, s katero že 22 let ustvarjamo takšne trenutke. Vaša velikodušnost ne ustvarja le varnosti, ampak postavlja temelje za življenje, polno ljubezni, sočutja, dobrote in upanja. Vnese vero in moč za težke bitke. Vsak vaš prispevek je del tega čarobnega platna, ki nikoli ne zbledi. Zaradi vas! Te zgodbe, v kateri skupaj pišemo nova čarobna poglavja, vredna življenja in upanja. Kjer smo vsi ustvarjalci in zmagovalci, saj le skupaj zmoremo popeljati male bolnike in njihove bližnje v kraj, kjer živijo čudeži.

 

Veseli bomo vsakršne donacije na naš transakcijski račun SI56 0209 2009 0588 516 (za pravne osebe lahko pripravimo tudi donatorsko pogodbo, obrazec najdete na za podjetja ) ali poslanega SMS sporočila s ključno besedo POMOC5 na 1919.

 

Odpoveste se lahko dohodnini v korist ¨Malih bolnih junakov¨ (obrazec najdete na donirajte dohodnino ), lahko  izberete tudi darilo, nam podarite darilne bone ali materialno donacijo ( le to poslati na PE, zato prosimo, da nas pred pošiljanjem kontaktirate).

 

Več o tem, kako lahko pomagate najdete na naši spletni strani, lahko pa nas kontaktirate tudi na elektronski naslov fundacija@zamalejunake.si  oz. preko telefona 069/929-122 .

 

Hvala, ker ste del te pravljice. Vaša podpora odpira vrata v srca malih bolnikov, kjer se rojeva nova moč, volja in vera v življenje.

 

Iskreno upamo, da bomo skupaj ustvarili še eno nepozabno poglavje v tej pravljici, v kateri lahko tudi vi v srcih, če jih odprete, začutite magijo trenutka in postanete ključni lik, ki ustvari čudež, postanete junak 22 poglavja!

 

Naj bodo prazniki polni toplih trenutkov. Želimo vam mirne praznike, blagoslovljen Božič in iskrene želje za srečno ter uspešno, predvsem pa zdravo novo leto 2024.

 

S spoštovanjem,

prostovoljci UFZPO


 


USTANOVA - FUNDACIJA ZA POMOČ OTROKOM

Ilirska cesta 2, 4270 Jesenice


SI56 0209 2009 0588 516, NLB d.d. 

Koda namena: CHAR 

Namen: POMOČ MALIM JUNAKOM

Sklic: SI00 9959


Prikazan je pravilno izpolnjen UPN nalog. Vsi, ki uporabljate mobilno aplikacijo katerekoli Banke, pa lahko "Malim junakom" prispevate svojo donacijo direktno, s skeniranjem Kode QR na izpolnjenem UPN nalogu.

Vsem donatorjem v imenu "Malih junakov" še enkrat iz vsega srca najlepša hvala!



0 comments
bottom of page