top of page

Namenite 1% vaše dohodnine " Malim bolnim junakom", kar vas nič ne stane

Gotovo veste in ste seznanjeni, da lahko vsak državljan RS do 1 % ( po starem zakonu do 0,5%) svoje dohodnine nameni nepridobitnim organizacijam s "statusom nevladne organizacije v javnem interesu", kar je tudi naša Ustanova. Če to možnost ne izberete in se za donacijo svoje dohodnine ne odločite, se vaša vplačana dohodnina vrne državi v njen proračun.

Image by pvproductions on Freepik

Svojo dohodnino lahko že vsa leta namenite tudi naši Ustanovi Fundaciji za pomoč otrokom in s tem neposredno pomagate "Malim bolnim junakom".

Lepo vas prosimo, če lahko tudi vi, vaši bližnji, prijatelji, znanci, sodelavci... našim "malim bolnim junakom" priskočite na pomoč s tovrstno obliko donacije, katera pa vas dejansko ne stane prav nič, saj le sredstva, ki bi jih prejela država od plačane dohodnine preusmerite v pomoč bolnim otrokom.

Četudi ste v preteklosti svoje 0,5% dohodnine že namenili kateri izmed organizacij, pa po novem lahko namenite še dodatnih 0,5% dohodnine drugi organizaciji, saj se je višina v lanskem letu iz predhodnih 0,5% donacije dohodnine povečala na 1%.

Vse kar morate storiti je, da obiščete portal e-davki in po prijavi na spletno stran, poiščete na desni strani zavihek ¨Dokumenti¨ in nato »Namenitev dela dohodnine« kjer vpišete našo davčno številko 54398681 ter spodaj kliknete gumb »Oddaj vlogo«. V primeru, da storitve e-davkov ne uporabljate pa obiščite našo spletno stran, kjer si natisnete obrazec ter ga izpolnjenega pošljete na vam pristojni davčni organ ali nam preskeniranega posredujete na naš elektronski naslov fundacija@zamalejunake.si (mi pa ga bomo poslali na pristojni urad FURSa).Vendar ne pozabite, obrazce je za tekoče leto potrebno oddati na FURS najkasneje do konca tega leta!


"Mali bolni junaki" pa vedno potrebujejo tako vašo kot našo pomoč, za to bomo veseli tudi kakršnih koli donacij na TRR, SMS donacij s ključno besedo POMOC5 na 1919, mBills donacij ali v donacij v izdelkih. Vse potrebne podatke o tem, kako lahko pomagate pa najdete na naši spletni strani www.fzpo.org pod zavihkom "Podprite nas".

V velikem upanju, da se odločite podpreti našo 21 let obstoječo ustanovo za pomoč "malim bolnim junakom" pri nas in njihovim bližnjim, se vam iz vsega srca globoko zahvaljujemo!

Za vso vašo dobroto se vam iskreno in iz srca zahvaljujemo!

Iskrena hvala

0 comments
bottom of page