top of page

Pomagaj in prejmi darilo

Generalni pokrovitelj Ustanove Fundacije za pomoč otrokom Peugeot Slovenija delo ustanove podpira že tretje leto s sponzorskim vozilom.

Trenutno imamo nov enoprostorec Peugeot 807, kateri ustanovi pokriva krvavo potrebo po mobilnosti tako zaradi prevozov otrok in družin, kot tudi za prevoze materialnih donacij, vodenje projektov, kontaktiranje prosilcev in podpornikov...


V teh letih smo postali z zaposlenimi v podjetju Peugeot res pravi dobri prijatelji, zato nas zaposleni osebno in preko podjetja podpirajo tudi pri naših projektih in našem prostovoljnem delu nasploh.


Ustanova je kot prva nevladna dobrodelna organizacija preko donacijske številke 090 ter sms donacij na številko 1919 izpeljala dobrodelni projekt, baziran na ideji podari in prejmi.

Kjer ni bilo mogoče priti do podatkov donatorjev, smo jih prosili, da s sliko doniranja ter osebnimi podatki opremijo osebno sporočilo ter nam ga posredujejo. namreč, šlo je za nekaj upora iz strani mobilnih operaterjev, ki ideje niso hoteli podpreti, češ, da ni etično izbrati prejemnike nagrad med donatorji. Projekt smo torej vseeno izpeljali vrez njihovega sodelovanja, saj so ga podprli tako mediji, kot mnogi ljudje iz vse domovine. Prav tako bolnih otrok ter njihovih staršev ni zanimalo, na kak način je denar od donatorjev izbran, dokler je le zaščitena identiteta otroka in se mu pomaga čim bolj efektivno. 


Hvaležni smo bili, da je podjetje Peugeot zbralo pogum in nam brez kančka zadržka stalo ob strani. Očitno so Francozi vendarle bolj modri od nas. Tako do vsi tisti, ki so med 01.11.2004 do 31.12.2004 Fundaciji kakorkoli pomagali in nam sporočili svoje podatke in način pomoči padli v žreb za lepe nagrade. 


V enem mesecu zbrana sredstva in prispevke  smo v ustanovi namenili bolnim otrokom v zelo hudih stiskah.

Med donatorji smo izžrebali obdarjenko, ki  je prejela čudovito darilo, KOLO PEUGEOT MOUNTAIN FREE RADICAL, vredno 219.500 SIT.

Obdarjenka je bila izžrebana 13. 1. 2005 


V Avto Hiši Vič smo v petek 04.02.2005 z veseljem in hvaležnostjo obdarili eno izmed donatoric sredstev za naše bolne otroke v mesecu decembru, gospo Vlasto Čurin iz Žalca. Gospa Vlasta, ki je v zahvalo prejela kolo Peugeot Free Radical vredno kar 219.500 SIT, je bila nad darilom navdušena in hkrati zelo presenečena, saj ni pričakovala nikakršne zahvale in tudi še nikoli v svojem življenju ni prejela nobenega darila ali nagrade. Bili smo navdušeni nad spoznanjem, da usoda tudi v tem projektu ni izgubila modrosti, saj je bila izžrebanka tudi mati samohranilka, ki si takšnega kolesa ne bi mogla privoščiti, obenem pa je bila dobrotnica, ki je kljub lastni stiski podarila donacijo bolnim otrokom.

Kolo je srečni obdarjenki podaril naš generalni pokrovitelj - podjetje Peugeot Slovenija d.o.o. Na predaji smo bili prisotni g. Draksler Gregor vodja oglaševanja Peugeot Slovenia d.o.o., prejemnica kolesa ga. Čurin Vlasta, g. Joža Čuk direktor Avto Hiše Vič ter Olga J. Bahun, predsednica naše ustanove. Seveda spodnjih slik ne bi bilo brez prisotnosti novinarja, ki nas je pridno slikal, g. Boštjana Fona.

Srečni prejemnici, mamici osemletnega zelo simpatičnega fanta smo zaželeli varno in srečno vožnjo v upanju, da bomo še kdaj imeli možnost s tako lepim darilom obdariti nekoga izmed tistih, ki bodo pomagali naši ustanovi pomagati pomoči potrebnim bolnim otrokom in njihovim družinam v stiski.  


0 comments
bottom of page