top of page

OŠ Kamnica dobila nov večnamenski prostor za otroke

Osnovna šola Kamnica je od danes naprej bogatejša za nov večnamenski prostor. S prenovo in ureditvijo doslej povsem neizkoriščenega prostora nad šolsko jedilnico je šola dobila atraktiven kotiček za prijetno ter konstruktivno druženje in učenje njenih učencev, ob tem pa zagotovila enake možnosti za osebni razvoj tudi manj privilegiranim otrokom.

Projekt je bil izveden na pobudo naše Ustanove - Fundacije za pomoč otrokom v sodelovanju s Tomažem Čeplakom, ravnateljem Osnovne šole Kamnica, z donacijama pa sta ga podprli podjetji Henkel Slovenija in TOM Mokronog. Današnjo slavnostno otvoritev nove, pomembne pridobitve so v OŠ Kamnica obeležili s kratkim kulturnim programom, nanjo pa so povabili tudi starše, najpomembnejše predstavnike občine ter predstavnike donatorjev.

Ideja za projekt, ki sta ga pobudnika poimenovala »Vsi enaki, vsi enakopravni«, se je porodila z namenom, da bi v varnem šolskem okolišu osnovnošolcem pripravili prijeten prostor, ki bi jim bil na voljo tudi po tem, ko odzvoni šolski zvonec. Ob druženju se bodo lahko v njem šolarji, ki doma nimajo zagotovljenih pogojev za to, tudi v miru učili in delali naloge. Za boljšo uspešnost pri pisanju seminarskih nalog, referatov, kot tudi lažje učenje, so v nov večnamenski prostor namestili še računalnik in televizor. Prostor je moderno urejen, za še prijetnejše bivanje pa so v njen namestili tudi klimatsko napravo.

»Najlepše je, ko ti prisluhne podjetje in omogoči, da izpelješ nekaj dobrega, s čimer lahko na koncu osrečuješ nekoga še vrsto let. Še lepše pa je to takrat, ko gre za naše otroke. Tokrat sta nam prisluhnili dve podjetji, podjetje Henkel Slovenija in njegova direktorica Melita Ferlež ter podjetje TOM iz Mokronoga ter njegov direktor Bruno Gričar, za kar se jima v imenu vseh otrok iz srca zahvaljujem,« je ob otvoritvi novega večnamenskega prostora povedal Tomaž Čeplak, ravnatelj Osnovne šole Kamnica.

»S posluhom obeh podjetij smo v Ustanovi – Fundaciji za pomoč otrokom odprli povsem novo pot donatorskim akcijam kot je projekt »Vsi enaki vsi enakopravni«, saj je osnovnih šol, ki takšne prostore potrebujejo še veliko.

Na podlagi našega večletnega sodelovanja s šolami smo namreč prišli do ugotovitve, da so takšni kotički vse bolj nujno potrebni, ker otrokom ne glede na družinske razmere omogočajo enake možnosti za razvoj. Prostor pa naj ne bi služil le pridobivanju znanja kot dejstev, temveč tudi vrednot, kot je pomoč sovrstniku,« je ob današnji slavnostni povedala še pobudnica projekta ter predsednica uprave Ustanove – Fundacije za pomoč otrokom Olga J. Bahun.

0 comments
bottom of page