top of page

Obrišite solzico malemu junaku - Za otroke Slovenije

Projekt je namenjen našim malim junakom, našim bolnim otrokom, ki nas vsakodnevno učijo, kako pogumno se da prestajati bolečine, bolezen in tudi pomanjkanje.

Odrasli, ki imamo opravka z njimi, smo tisti,ki od teh junakov pridobimo več kot oni od nas, pa če se še tako trudimo. Ni besed, s katerimi bi lahko opisali naše občudovanje in spoštovanje, ki ga čutimo do njih! In res, večkrat kot ne, smo odrasli pravi otroci v svojem vedenju, ki jih potrebujemo za vzgled. 


Da bi tem junakom pomagali, da bi jim bilo bolje in laže prestajati bolezen, preskakovati vedno znova nove ovire in da bi jim omogočili čim večjo enakopravnost v boju z boleznijo, obenem pa, da bi kot njihov glas opozorili nanje, ki so in nimajo niti možnosti niti moči v svojih stiskah opozoriti nase, sploh ne združeno,smo pričeli s projektom OBRIŠITE SOLZICO MALEMU JUNAKU- ZA OTROKE SLOVENIJE.

V okviru tega projekta je cilj jasen in zgoraj naveden. V okviru projekta smo simbolično izdelali kristalne solzice Swarovski, v prisrčnem mošnjičku. Vsaka solzica je originalen kristal Swarovski, v velikosti 2.8 x 1.4 cm na črni vrvici iz povoskanega bombaža. Kdor bo nosil solzico, bo simbolično izkazoval svojo solidarnost do bolnih otrok pri nas. Donacija 15 Eur za posamezno solzico bo v celoti namenjena bolnemu otroku. Solzico lahko nosite kot ogrlico, zapestnico, imate obešeno na ogledalu v avtomobilu, lahko jo daste na mobilnik, jo nosite okoli gležnja, jo zavežete na torbico…Veliko je možnosti. Pomembno je tudi, da to simboliko prenesete naprej, na svoje prijatelje, sorodnike, lahko donirate v njihovem imenu in im solzico podarite. Zaradi plemenitega namena čistega srca verjamemo v uspeh projekta in v vse vas. Zakaj bi prepotrebna sredstva metali proč za promocijo, za plakate, za oglaševanje, ko pa besedo o tem v dobrobit otrok znamo širiti prav mi, posamezniki, ki smo se v preteklosti tudi sami izkazali kot tisti, ki pomagamo, kolikor zmoremo. Solzice so namenjene vsem, ki vam je res mar za otroke, da boste nosili simbol te solidarnosti in hkrati pomagali otroku.

Ta simbol pa je lep in tudi vreden vsakega centa in zanj niso bila namenjena vaša donirana sredstva temveč sredstva pripadnikov ter članov ustanove in namenskih donatorjev.  Vsaka solzica ima tudi z dovoljenjem podjetja Swarovski priloženo vizitko z zahvalo in namenom donacije ter potrdilo o pristnosti kristala: "Made with CRYSTALLIZED™ - Swarovski elements".

Vsakomur , ki nosi solzico, je to v veliko čast! Ima dokaz, da je prispeval pomoč po svojih zmožnostih za vsaj enega bolnega otroka. Vsakdo pa lahko solzico vzame za kogarkoli in toliko solzic, kot jih želi. Solzica izjemno lepo zgleda tudi, če jo nosi vaš domači ljubljenček, če je to kuža ali mucek. Kristali imajo tudi sicer močne energije.

Upamo, v dobrobit otrok, da bomo srečevali čim več posameznikov z razpoznavnim simbolom solidarnosti do bolnih otrok pri nas.

Solzico lahko naročite v naši SPLETNI TRGOVINI.

Razsežnost projekta naj bi zajela čim več gospodinjstev pri nas. Ne dopustimo, da naši hudo ali dolgotrajno bolni ali poškodovani otroci, za katere so skrb in nego prevzeli starši sami, ki nimajo možnosti, da bi jim nudili tisto, kar je nujno za to, da se maksimalno glede na obolenje poskrbi zanje, obenem pa so že tako prikrajšani za najpomembnejše, kar nam lahko da možnosti za neodvisnost, zdravje, težko živijo. Ne dopustimo, da so pozabljeni, odrinjeni, prikrajšani še pri tem, da bi vsaj tedaj, go gredo med ljudi tako oni, kot njihovi starše izgledali povprečni, ne pa, da mnogokrat izstopajo še zaradi pomanjkanja, ko v trgovini sproti seštevajo, kaj lahko kupijo, da poleg tega, da sami sebe prikrajšajo za vse, česar se v življenju lahko veselimo, ne poznajo užitkov nakupov, ne poznajo dopustov, niti ne tega, kako je iti na kako pijačo s prijatelji ali večerno zabavo, ne vedo, kako je, če imaš prijatelje s katerimi se pogovarjaš kar tako, o zanimivostih, ki jih polnijo rumene strani…ne poznajo brezskrbnosti in ne vlagajo vase. Že leta si niso kupili nove obutve ali oblačila, imajo avto, ki ogroža njihova življenja, ne morejo spoznavati niti lastne domovine, ker je to zanje prevelik luksuz. Mnogokrat tudi stradajo, le da ima njihov mali junak vsaj najnujnejše. Dobri starši naredijo vse za svojega otroka, kar le lahko, na sebe pa pozabljajo.


S tem, ko bomo malim junakom brisali solzico za solzico, bomo tistim, res dobrim in skrbnim staršem pomagali, da jim bo morda ostal kak evro za to, česar ne poznajo. Morda bomo poleg otroka rešili tudi kako življenje ali vsaj psihično zdravje katerega izmed staršev in morda, res morda tudi kak zakon. Predvsem pa bomo pokazali bolnim otrokom, staršem in tudi tistim, ki pravijo, da pri nas ni stiske, revščine in da so revni le tisti, ki so leni in se jim ne da hoditi v službo, da smo Slovenci solidarni do tistih, ki so bili v težak družbeni položaj pahnjeni zaradi višje sile, ker lahko nosijo več. In otroci in starši bodo skozi to dobili več moči za boj z začaranim krogom, v katerega so pahnjeni in pozitivna energija vsakega izmed nas, ki se bo nanje spomnil vsakokrat, ko bo pogledal svojo solzico, bo ustvarila ozračje, ki bo bolj milostno do njih, kot je bilo doselj. Tedaj bomo zreli, da se tudi zanje pričnejo gibanja in pride do sprememb, ki so res nujne.

0 comments
bottom of page