top of page

Koordinatorka naše pravne skupine univ. dipl. prav. Zlatka Markovič v oddaji RTS

Koordinatorka naše pravne skupine univ. dipl. prav. Zlatka Markovič, je v imenu Skupine za pomoč staršem bolnih otrok v ponedeljek, 13. Junija predstavila skupino na RTS v oddaji Živa Plus v sodelovanju z mag. Borutom Ambrožičem, Zastopnikom bolnikovih pravic v Mariboru.

Predstavila je le delček naše prostovoljne pomoči staršem bolnih otrok, povezan z drugim mnenjem ter možnostjo kritja le tega v tujini.


Večkrat v preteklosti smo tudi mi, tako, kot je povedal tudi mag. Ambrožič, zaradi organizacije pridobitve drugega mnenja, ki je bilo res v večini primerov žal samoplačniško, a tako hudo drago zopet ne ( samo mnenje ne smemo povezati s stroški nadaljevanja zdravljenja, so pa stroški odvisni tako od tega, h kateremu specialistu je otrok napoten, sum na katero bolezen je podan in ali so potrebne še nadaljnje preiskave ter če so, katere), še posebej ozirajoč se na morebitne koristi otroku, ki je naš najdragocenejši zaklad, rešili tudi življenje otroka.

Kot je magister povedal, naši sistemski mlini na žalost velikokrat meljejo počasi in zaradi tega, pri hitro napredujočih, hudih ter morda redkejših boleznih, otrok nima pri nas tako pravočasnih, kot zadostnih možnosti za uspešno, kakovostno ukrepanje stroke ter okrevanje.

Naša, sedaj že univ. dipl. prav. Zlatka Markovič se je v imenu skupine odlično odrezala ( pa še naše čudoviti kristalno srce za male junake je izredno lepo nosila). Bravo Zlatka, hvala in kar tako dalje! Ponosni smo nate! Tule si lahko prispevek tudi ogledate in morda izveste kaj novega:

0 comments
bottom of page