top of page

Fundacija prisotna na "VESOLJU VESELJA"

V petek 04.09. 2009 je v sodelovanju ter pod organizacijo agencije Pristop naša Ustanova Fundacija za pomoč otrokom sodelovala na tradicionalnem brezplačnem festivalu vesolje Veselja pod okriljem podjetja Telekom Slovenija.

Pestra glasbena zasedba in izbran voditeljski trio so poskrbeli za zabavo več tisoč glave množice. Na festivalu smo prisostvovali v VIP šotoru z našim projektom Obrišite solzico malemu junaku. Naše hostese so imele poseben kotiček, namenjen naši ustanovi in projektu.

Naših 6 plus 1 prijetnih in pridnih hostes je od 17.00 ure dalje pa do konca festivala, ki ga je zaključila svetovno priznana pevka Joss Stone, zbiralo donacije ter delilo donatorjem simbolične kristalne solzice Swarovski na lepo aranžiranih pladnjih. Kljub temu, da so dekleta računala na večje zanimanje in solidarnost do bolnih otrok pri nas ( pripravljenih smo imeli 600 ogrlic s kristali v etuiju) se večer nekako ni odvil po njihovih željah in pričakovanjih.


Dekleta so se izjemno potrudila in številni znani estradniki so projekt lepo pozdravili, žal nekateri pa so izkazali negativen naboj do prostovoljstva in projekta, ki pa je bil na srečo v manjšini.

Zelo so se potrudili predstavniki organizatorja, torej skupine Pristop, na samem festivalu pa je bila dekletom na voljo tudi ambasadorka projekta, Nina Osenar. Novim lastnikom smo oddali 106 solzic, zbrali pa nekaj več donacij in sicer 1680,52 EUR. Ljubljanski Župan, gospod Zoran Jankovič je projekt pozitivno podprl in za bolne otroke - male junake,  prispeval največji znesek, za kar je dobil deset solzic.


Svojo solzico je vzela npr. tudi Neisha in tako prispevala donacijo za otroke. Žal smo se za prisotnost na festivalu dogovarjali v zadnjih trenutkih, sicer bi na to dobrodelno akcijo bolj opozorili VIP obiskovalce, ki je sicer, razen nekaterih niso pričakovali, zato je tudi niso mogli podpreti. Na koncu smo bili vendarle vsi zadovoljni in srečni, naše hostese so preživele prijeten večer v zanimivi družbi, zbrana sredstva so prešla v prave roke in naredila veliko veselje dvema družinama z bolnim otrokom, projekt sam je požel veliko pohval in podpore in kar nekaj ljudi več je spoznalo nov simbol za bolne otroke pri nas, kristalno solzico Swarovski.

0 comments

Comments


bottom of page