top of page

Dobrodelno ekološka akcija ¨STAR PAPIR ZA NOVO VESELJE 2¨

Ustanova – Fundacija za pomoč otrokom je od novembru 2004 do oktobra 2005 organizirala že drugo veliko vse-slovensko dobrodelno – ekološko akcijo zbiranja odpadnega papirja ¨STAR PAPIR ZA NOVO VESELJE¨.

K sodelovanju v akciji smo zopet povabili vse osnovne šole, vrtce, srednje šole, fakultete, šole z prilagojenim programom, zavode, ustanove,... podjetja in posameznike iz celotne RS.

Skupaj se je na naše povabilo odzvalo kar 48% več šol, vrtcev, fakultet in dijaških domov kot v predhodnji papirni akciji.


Tako so odpaden papir zbirali v 132 zavodih, vseh oddaj papirja pa je bilo kar 506, kar je za 83% več kot v prejšnji akciji.

Kljub temu, da so vsi sodelujoči po svojih internih podatkih oddali precej več papirja kot v lanski akciji ( po uradnih podatkih pa je lani povprečna posamezna oddaja znašala 1.886,13 KG, letos pa le 944 KG, kar znese NATANKO ŠE ENKRAT MANJ), pa je končna zbrana količina kar za cc. 8% manjša in znaša 477.734 KG papirja.

Prav zaradi tega je naša Fundacija že sprožila preko ustreznih ustanov obširno raziskavo o tem, kje se je oddan papir izgubil. Prav zaradi te težave, pa še nismo objavili dokončen seznam najbolj uspešnih otrok šol, vrtcev in fakultet, saj bi tako marsikomu lahko povzročili nenamensko krivico.

Z izkupičkom papirne akcije pod imenom ¨STAR PAPIR ZA NOVO VESELJE¨ je naša Ustanova - Fundacija za pomoč otrokom že pomagala bolnim in revnim domačim otrokom in njihovim družinam, del denarnih sredstev pa smo namenili tudi otrokom v šolah za sofinanciranje prehrane in šolskih knjih ter učbenikov.

Vsem sodelujočim še enkrat najlepša hvala!



0 comments
bottom of page