top of page

Dobrodelna akcija" Drevo dobrih želja"

V avgustu 2004 smo z podjetjem Merkur d.d. pričeli dobrodelno akcijo pod imenom "DREVO DOBRIH ŽELJA", s katero smo po Merkurjevih centrih širom Slovenije zbirali sredstva za otroke obolele za rakom in drugimi težjimi obolenji.

Prva sredstva, katera nam je prispeval glavni donator akcije Merkur d.d., smo namenili za nakup dveh izredno kakovostnih dvokanalnih infuzijskih črpalk, kateri smo poklonili otrokom obolelim za rakom.


Kot ambasadorja projekta sta z nami obiskala in poleg darovanih črpalk obdarila tudi otroke Alenka Godec in Martin Strel.

Po nekaterih večjih Merkurjevih centrih po Sloveniji so bili v ta namen na vidnem mestu urejeni kotički z "Drevesom dobrih želja", poleg njega so bili nameščeni zbiralniki za zbiranje sredstev, na zbiralnikih pa je bila knjiga dobrih želja, v katero so se lahko vpisali vsi, ki so prispevali kakršna koli sredstva v zbiralnik postavljen v ta namen.

Žal je bilo zbranih sredstev premalo, da bi jih lahko namenili za zdravljenje ali nakup opreme in pomagal tistih otrok, ki so pomoči nujno potrebni, a jim zdravstvene ustanove v okviru svojih sredstev te pomoči ne morejo nuditi. Zbrana sredstva smo tako podarili enemu otroku.


0 comments
bottom of page