top of page

Želje 10 letne Nine

Kratka zgodbica malega junaka.


Prosim, naj nekdo utegne in prebere moje pisemce. Nimam več veliko časa, imam pa res veliko želja za ljudi. Ne želim si igrač, tudi ne barv, čeprav imam barvanje najraje, ne želim si živali, najraje jih imam svobodne, želim pa si, da bi bili vsi srečni, ljubeči, veseli in zdravi.


Da bi bilo veliko snega in le malo nesreč. Da nikogar ne bi zeblo, da gorela bi jim v srcih majhna peč. Da ne bi umirali zaradi bolezni in v grozovitih vojnah. Vse vojne so vojne vseh, in vse grozne težke bolezni so bolezni vseh. 


Naj vse čuva dobri angel novembra, decembra oktobra in maja, pa tudi septembra. In naj angela čuva ogenj velikega zmaja, da ne bo izpustil teh, ki jih pazi. Naj čarobni voz preleti nebo in naj stresa čudežni prah na ozon, da zakrije škodo in ohrani gibanje po soncu. 


Prosim, naj nekdo prebere moje želje in naj pomaga, da se izpolnijo in slišijo, naj bo to moje darilo največje in naj vsem živim bitjem dodeli veliko, veliko sreče! Če imel bo kdo izmed teh, ki odločate o vsem kaj časa, naj mi naredi še eno uslugo in naj nikogar človek več ne pošlje v trugo.   

0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page