top of page

Zaživela je nova spletna stran naše Fundacije

Dne 11.12. je z veliko posvetovanji in po nestrpnih pričakovanjih zaživela naša nova spletna stran.

Razmišljali smo, kakšna naj bo, da bo jasno opredeljena namenu in da bo nežna in topla. Da bo duša medsebojne solidarnosti, kjer bo vsak našel svoj kotiček, odgovore na vprašanja, postal viden ali ostal neviden…

In razmišljali smo, kako jo popestriti…, odločili smo se, da bodo obiskovalce nagovorili otroci, taki pozitivni sončki, nikakor si ne želimo zlorabljati naklonjenosti s kazanjem hudo bolnih prizadetih, poškodovanih otrok. Naša zasebna galerija jih je polna, vendar so te slike namenjene nam in smo tudi dolžni varovati osebne podatke ter varovati zasebnost tako otrok, kot staršev in če tudi se zavedamo, da bi marsikomu izmed vas, ki jim pomagate, prijalo, da bi jih videl, srce bi vam zaigralo in prijalo bi vam, če bi vam povedali, kaj z njimi je, v kakšni stiski so se znašli in zakaj, je eno od pravil, ki imajo za našo ustanovo takšno vrednost kot za našo državo ustava, da širši javnosti ne razkrivamo osebnih stisk naših junakov, razen, če nas kdo izmed staršev prosi, da to storimo. Mali junaki in njihove družine, ki so se zaradi bolezni znašle v stiskah, imajo v naši mali domovini obetajočo prihodnost (žal zaradi številnih predsodkov) lahko le, če se širši javnosti ne razkazuje njihovih šibkosti. K tem odločitvam so nas privede tako lastne kot tudi izkušnje skozi naše prostovoljno delo. Tako močno je to mnenje zasidrano v naših srcih zaradi številnih razlogov in izkušenj, ki smo jim bili priča, včasih skoraj da res neverjetnih. Družba postaja vse bolj neusmiljena in kako bo, ko bodo sedanji malčki odrasli, si težko predstavljamo. Svet ni več narejen za šibke, vse močnejše nas potrebuje ta družba, ki šibkejše vse bolj odriva na rob. Mi ji pri tem ne bomo pomagali. Samo upamo lahko, da naša stališča razumete, v kolikor vas zanima kaj več, pa nas lahko kadarkoli povprašate.

Če kdo izmed posameznih donatorjev pade v obdobje predsodkov zaradi osebnega razočaranja nad nekom, ki mu je zaupal, naj prosimo zaradi stereotipov ¨ne vrže v isti koš¨ tudi naše ustanove. Imamo e-maile in telefone in vsi ste vabljeni, da se nam zaupate, da nas izprašate, nam dvome razkrijete. Vselej smo odprti na razgovore ali odgovore. Vendar upoštevajte, da v naši ustanovi nihče ni zaposlen, da smo vsi prostovoljci, da nismo vselej na voljo na telefonih, večino klicev vrnemo še isti dan, razen, ko nas objame časovna stiska zaradi primarnih obveznosti pomagati. Takrat pomagamo in žal , ker smo le ljudje, smo primorani nekoga zanemariti in to so klici, v tem obdobju je naše pravilo, kdor nas bo res potreboval, bo vztrajal, ali pa se nam javil po e mailu. Za starše, ki jim pomagamo pa imamo na voljo mobilno dežurno številko, ki ni javno objavljena, tako, da ne bi bil ogrožen njihov urgenten kontakt.

Posebna stran bo namenjena staršem, nanjo bomo skušali vključiti čim več pojasnil, kako pridobiti pomoč, kje lahko pomagamo, objavljali bomo, kaj imamo na voljo za donacijo, če jim katero podjetje kot donator kaj nudi…

Obenem je poseben oddelek namenjen velikim donatorjem kot pravnim osebam, ki smo jih razporedili po višini podpore. Zelo težko je določiti, kdo nam koliko pomeni, kajti vsak izmed tako fizičnih kot pravnih donatorjev, ki kakorkoli skuša pomagati, je za otroke vreden več kot dragulji. Včasih hvaležnosti v vseh svojih žalostnih izkušnjah, dogajanjih in zadregah tudi s svojimi otroci ne znamo izkazati, kot bi si donatorji zaslužili, dobrodelnost je izjemno zahtevna in enostavno včasih zmanjka časa in energije za postoriti vse, kar bi bilo potrebno. Zato vsem in vsakemu izmed vas iz srca iskreno in ljubeče izražamo globoko hvaležnost za pomoč in zaupanje in vero v nas, za vse vzpodbudne besede. Naša velika odgovornost je, da se maksimalno trudimo, da bomo vredni vašega zaupanja, vaše pomoči in podpore. Odgovornost na nas, da ne izneverimo vašega zaupanja je neizmerna in še naprej se bomo trudili kolikor zmoremo, saj vselej dajemo vse od sebe. In na vsakega donatorja gledamo iz poštenega zornega kota, cenimo vsako pomoč ki je izkazana glede na zmožnost posameznika ali glede na osebno prepričanje, če podpira več različnih dobrodelnih prizadevanj.

Na prvi strani pa smo namenili poseben prostor tudi vsem fizičnim donatorjem kjer prav vsakega izmed vas neizmerno spoštujemo in smo vam za vašo podporo malim junakom iz srca hvaležni. Z vami smo močnejši, naš glas je bolj odmeven in zato tudi naša prizadevanja in naša pomoč bolj učinkovita. Vse lastnike kristalnih simbolov in vse podpornike, ki nam pomagate uresničevati naše poslanstvo lepo prosimo, da nam pomagate, da boste postali tudi vidni za širšo javnost in s tem boste pomagali tudi izkazati veličino naše besede in borbe za prijaznejšo prihodnost bolnih otrok ter njihovih družin. Potrebujemo vaše slike, slike vaših junakov, ki ponosno skozi kristale opozarjajo na težave in obstoj bolnih otrok pri nas, slike vaših obdarjencev, ki ste jih pritegnili k podpori naših in vaših otrok. Prosimo, ne predstavljajte si, da s tem hvalite sebe kot družbeno in socialno odgovorne posameznike, s tem boste pomagali fundaciji, saj bomo skupaj z vami lahko odločnejši pri borbah za boljši jutri naših otrok, naš skupni glas bo segel globlje in dlje.

Veseli bomo vseh predlogov, kritik in pripomb glede naših novih spletnih strani, v kolikor bi kaj dodali, spremenili, popravili…se bomo res zelo razveselili vsakega vašega sporočila. In če se bo le dalo, ga bomo upoštevali, saj je ta spletna stran namenjena vsem, ki nam je mar za naše otroke.

0 comments

Comentários


bottom of page