top of page

Nakup šolskih potrebščin za otroke v stiski

S tem namenom, smo šolam in staršem prispevali denarna sredstva , s katerimi bodo šole in starši vsaj nekaterih socialno ogroženih in bolnih otrok, lahko kupili učbenike, delovne zvezke in druge nujno potrebne šolske potrebščine.

V naši Ustanovi – Fundaciji za pomoč otrokom se zavedamo, da se veliko število staršev predvsem bolnih osnovnošolskih otrok sooča z veliko revščino ter socialno stisko in tako le stežka zmorejo svojim otrokom financirati nakup šolskih učbenikov, delovnih zvezkov in drugih potrebščin.

Žal naša država vsem tem staršem in otrokom ne more sofinancirati nakupa nujno potrebnih učil, kljub temu, da je po zakonskih predpisih šolanje obvezno in ¨brezplačno¨.

S tem starše in tudi šole postavlja v zelo težko situacijo, saj tako eni kot drugi ne vedo, kako bodo svojim otrokom lahko zagotovili nujno potrebne učbenike, delovne zvezke in druge šolske potrebščine. Glede na to, smo se ob koncu šolskega leta 2004/2005 v Fundaciji za pomoč otrokom odločili, da nekaterim najbolj ogroženim šolam, katere so sodelovale v akciji ¨Star papir za novo veselje¨ vsaj malo pomagamo.

0 comments

Comments


bottom of page