Nakup šolskih potrebščin za otroke v stiski

S tem namenom, smo šolam in staršem prispevali denarna sredstva , s katerimi bodo šole in starši vsaj nekaterih socialno ogroženih in bolnih otrok, lahko kupili učbenike, delovne zvezke in druge nujno potrebne šolske potrebščine.

V naši Ustanovi – Fundaciji za pomoč otrokom se zavedamo, da se veliko število staršev predvsem bolnih osnovnošolskih otrok sooča z veliko revščino ter socialno stisko in tako le stežka zmorejo svojim otrokom financirati nakup šolskih učbenikov, delovnih zvezkov in drugih potrebščin.

Žal naša država vsem tem staršem in otrokom ne more sofinancirati nakupa nujno potrebnih učil, kljub temu, da je po zakonskih predpisih šolanje obvezno in ¨brezplačno¨.

S tem starše in tudi šole postavlja v zelo težko situacijo, saj tako eni kot drugi ne vedo, kako bodo svojim otrokom lahko zagotovili nujno potrebne učbenike, delovne zvezke in druge šolske potrebščine. Glede na to, smo se ob koncu šolskega leta 2004/2005 v Fundaciji za pomoč otrokom odločili, da nekaterim najbolj ogroženim šolam, katere so sodelovale v akciji ¨Star papir za novo veselje¨ vsaj malo pomagamo.

Ustanova Fundacija
za pomoč otrokom

Ilirska cesta 2,

4270 Jesenice

      fundacija [at] zamalejunake.si

      05-995-9000        070-136-179

IBAN: SI56 0209 2009 0588 516

BIC: LJBASI2X (NLB banka d.d.)

Koda namena: CHAR

1/31

© 2019 USTANOVA FUNDACIJA ZA POMOČ OTROKOM |  Pogoji poslovanja  |   Pravna obvestila

EMBLEM brez pik brez ozadja_edited.png
0