top of page

“Mali bolni junaki se borijo za lepši svet – pomagajmo jim!”

Ustanova Fundacija za pomoč otrokom skupaj z “Malimi junaki” pričenja nov projekt “Mali bolni junaki se borijo za lepši svet – pomagajmo jim!”.

V ustanovi smo dolgo razmišljali, kako pomagati bolnim otrokom in hkrati širiti njihova pozitivna sporočila, ki jih zaradi bolezni in omejitev sami ne morejo.

Bolni otroci se želijo učiti, raziskovati, predvsem pa živeti brez bolečine. Namesto brezskrbnosti se mnogo prezgodaj soočijo s številnimi težkimi življenjskimi vprašanji. Predstava o idealnem svetu se jim vse prezgodaj prične rušiti. Kljub temu je v njih veliko vere in moči s katerima vzbujajo spoštovanje. V hladen svet odraslih, omejen z velikokrat nečloveškimi normativi, zmorejo vnesti toplino in novo upanje. Pogosto, še posebej nekoliko večje male junake, žalostijo spremljajoče okoliščine, ki obremenjujejo njihove starše v času, ko bi se bilo potrebno primarno osredotočili na boj z boleznijo. V takšnih trenutkih bi dali vse, da bi znali in zmogli te okoliščine izboljšati. Včasih pa si tega želijo za svoje bolne prijatelje.

V fundaciji smo se posvetovali z malimi junaki, ki so premagali bolezen in smo spoznali njihovo nepopisno ljubezen iz katere so črpali moč, ki jo nosijo v sebi. Z močjo njihove modrosti in dobre energije, ki jo razširjajo, smo našli način, kako vse te izkušnje prenesti v življenja posameznikov, ki se soočajo sami v raznih težkih, neprijetnih, včasih tudi nepravičnih ali stresnih življenjskih situacijah. In našli smo pot do lepšega življenja vsakega posameznika, ki si želi v svoje življenje vnesti pozitivnost in modrosti, ki jih mali junaki iz srca želijo deliti med ljudi. S starši namreč pogosto ne želijo zbujati pozornosti, ob stiku s tistimi, ki z njimi izkušnjo delijo, pa lažje odprejo srce.

Zato smo se v fundaciji odločili, da skupaj z njimi, njihovo modrostjo, skromnostjo in plemenitostjo, katerim se pridružujejo tudi njihovi starši, v smislu dobrih energij polepšamo trenutke, dni, življenja ljudi in svet. Njihova sporočila smo in jih bomo še prenašali na organske bombažne majice, pozornost pa vzbudili s sijočimi ter dragocenimi kristali. Projekt je tako zaključena celota. Malim junakom boste dali tako pomemben ter željen glas s tem, ko jim bomo skupaj pomagali spreminjati svet na bolje, obenem pa jim bo donacija pomagala na poti k boljšemu življenju. V fundaciji si želimo modrosti, energije in čustva, ki so nas ob dolgoletnem prostovoljnem delu z bolnimi otroci ter njihovimi starši bogatila, prenesti v življenja posameznikov, ki podpirate male junake in naše prostovoljno delo.

Sporočila malih junakov so pomemben prispevek k napredku današnje družbe. Njihova sporočila so prevedena v angleški jezik, saj naši mali junaki s starši in fundacijo želijo pozitivno vplivati na življenje okoli vsakega posameznika, ki lahko sporočilo nosi kjer koli. Fundacija že tri leta sodeluje s podjetjem Swarovski, ki prostovoljcem omogoča ročno izdelavo majic s pozitivnimi sporočili iz kristalov Swarovski. Vsaka majica je edinstvena in neponovljiva, njena vrednost pa je prilagojena poslanstvu, da bi se širila med ljudmi.

V vsako majici se prepletajo modrosti malih bolnih junakov, ljubezen prostovoljcev in druge dobre energije. Fundacija je lani prejela tudi svetovno dobrodelno licenco za kristale Swarovski pod nazivom Charity Jewellery & Products made with Swarovski Elements, zato ima vsaka majica tudi to dodano vrednost.

Želimo si, da bi pomagali malim junakom širiti njihove pozitivne misli. S podporo projektu boste polepšali svoj vsakdan, vsakdan sodelavcev, prijateljev znancev ter tudi neznancev, ki bodo majico zagotovo opazili.

V nadaljevanju je opisan primer pozitivnega sporočila, ki se je za vedno vtisnilo v naša srca. Predajte svojim otrokom, ki se jim je težko učiti, ker jih to ne zanima, zgodbo ene izmed malih junakinj fundacije. Deklica je bila izjemno nadarjena za umetnost, izredno lepo je risala in čeprav se ji je že tretjič ponovila levkemija, so se ji oči svetile tako, kot bi prvič ugledale življenje. Srce je bolelo, kako zelo si je ta deklica zaslužila življenje, kako vredna ga je bila, kako močno bi ga znala izkoristiti, izživeti. Na vprašanje, kaj si želi, je dejala, da si želi bolje organizirano šolo za bolne otroke, da bi se lahko več, lažje in bolj kakovostno učili. To si je želela tedaj, ko je bila tako zelo krhka in izčrpana zaradi težke in dolgotrajne bolezni. To je bilo tako zelo plemenito, da še danes boli. Delite to zgodbo s svojimi otroki in jim dajte pozitivno misel kot je ¨Learning is life & joj¨.

Staršem bolnih otrok, ki boste poslali sporočila svojih malih junakov, prostovoljci fundacije obljubljajo, da bodo, v kolikor bo projekt sprejet med ljudmi ter zadostno podprt, vanj vključili vsa prispela sporočila. Zaželeno pa je, da so sporočila krajša in v angleščini. Dobrodošli ste tudi vsi, ki imate možnost projekt fundacije širiti naprej tako pri nas, kot tudi v tujino, v vse države članice EU.

Za vsakim sporočilom, ki ga boste nosili, stoji srčna želja malega junaka poslati prav to sporočilo v svet z upanjem, da ga bo le-ta upošteval. Zato se ne ozirajte na svoja prepričanja, temveč sprejmite misli in projekt malih junakov kot vaše poslanstvo. 

0 comments

Comments


bottom of page