top of page

Koncert "Košček sonca za naše Male bolne junake"

Ula Kočevar, najmlajša članica Fundacije za pomoč otrokom, je pri svojih 16 letih pripravila izreden koncert za bolne junake. Semiški Kulturni center je bil premajhen za vse, ki so hoteli podpreti dobrodelno akcijo najstnice. Vse vstopnice so prodali že v predprodaji. 

Organizacijo koncerta je Ula izpeljala povsem sama, s podporo družine in prijateljev ter s svojim čudovitim značajem. Dobrodelni koncert je poimenovala ¨Košček sonca za naše male bolne junake¨ ( po eni izmed skladb Nine Osenar). Koncert spada v sklop projekta ¨Za male bolne junake¨, na njem pa so nastopili: Silence abuse, 2B, Zlati muzikanti, pevke in pevci Nina Osenar, Martina Mravinec, Slavko Ivančič, Marko Vozel, tamburaški orkester Dobreč, igralec Jernej Kuntner, plesalca iz Novega mesta. Nika Garantini je zaigrala na frajtonarico, Mateja Bojanc je prebrala svoje pesmi, osnovnošolca Toni Nemanič in Nina Kraševec pa zapisa bolnih otrok. Na saksofon je zaigrala tudi Ula Kočevar, ki je z Eriko Kralj povezovala celotno prireditev.  Ula je tudi pridno zbrala sponzorje ter donatorje, ki so prispevali svoja sredstva za pomoč bolnim junakom.


Vsi nastopajoči in vsi, ki so pomagali pri organizaciji koncerta so se odpovedali honorarju. Edini strošek, ki je v Sloveniji očitno neizbežen, je strošek SAZAS-u.  Vsa zbrana sredstva od donacij in koncerta pa bo Ula razdelila pomoči potrebnim otrokom iz Bele krajine (o prejemnikih bomo napisali po razdelitvi sredstev)… 


0 comments

Comments


bottom of page