top of page

Dobrodelno božično kosilo

V našem edinstvenem projektu "Dobrodelno Božično kosilo" se je 20 naključno izbrani donatorjev naše Ustanove na slavnostnem kosilu družilo z znanimi slovenkami in slovenci.

Naša Fundacija za pomoč otrokom zbira sredstva za pomoč bolnim otrokom v stiski ter otrokom v stiski. Toliko kot imamo različnih primerov je tudi različnih potreb! Mi prisluhnemo potrebam in ne trošimo sredstev za pomoč, ki ne bo prinesla ustreznih rezultatov.

Namen decembrskega projekta je bil združiti medijsko prepoznavne osebe z preprostimi ljudmi in obenem zbrati čim več sredstev, ki bodo omogočala pomagati našim bolnim otrokom v stiski. Vsak izmed otrok ima individualne potrebe a so starši zaradi različnih razlogov, ki so razumljivi in se nanje ne da vplivati enostavno onemogočeni, da bi jih razrešili brez pomoči. Težko nam je, kadar staršem lahko ponudimo le toplo besedo in razumevanje s kako usmeritvijo in nasveti, kajti tedaj lahko le nemočno opazujejo velike očke, ki njih in nas gledajo kot rešitelja.

Radi bi bili v učinkovito in kakovostno pomoč in bi tudi tistim otrokom, ki prihajajo iz revnejših ali ne privilegiranih družin ponudili enake možnosti.

V okviru naše Ustanove Fundacije za pomoč otrokom, ki pomaga našim otrokom osem let, smo v letošnjem prazničnem decembru izpeljali projekt Dobrodelno božično kosilo, s ciljem, da zberemo čim več sredstev za otroke, saj le ti potrebujejo pomoč preko celega leta in ne le v prazničnih dneh. Sredstva smo uporabili tako za darila, kot tudi za ostalo, glede na individualne potrebe posameznega otroka. Vsekakor je pomembno to, da otrok res dobi tisto, kar nujno potrebuje. Predvsem smo želeli staršem omogočiti nakup daril glede na želje otroka, saj ga oni najbolj poznajo – seveda pod nevsiljivim nadzorom.

Dogodek Dobrodelno božično kosilo se je odvijal v četrtek, 18.12.2008, v restavraciji Atrium Hotela Mons pod pokroviteljstvom hotela. Na njem so bili prisotni medijsko prepoznavni in uspešni Slovenci različnih poklicev in področij;

Helena Blagne Zaman, Miro Cerar, Aleksander Čeferin, Nuša Derenda, Urška Drofenik, Bojan Emeršič, Sašo Hribar, Zmago Jelinčič, Katja Jevšek, Katarina Kresal, Jernej Kuntner, Borut Miklavčič, Špela Močnik, Nina Osenar, Sašo Papp, Aljaž Pegan, Janez Pergar, Jure Robič, Boštjan Romih, Martin Strel, Ivana Šundov, Darja Zgonc, Barbara Žgajner Tavš, Werner.

Možnost udeležbe na kosilu pa so imeli tudi naključno izbrani donatorji, ki so v mesecu decembru z donacijo za domače otroke podprli našo Fundacijo.

Med vsemi, ki so do 16.12.2008 pomagali domačim bolnim otrokom v stiski preko naše ustanove, smo naključno izbrali 20 posameznikov, ki so dobili edinstveno priložnost, da se udeležijo Dobrodelnega božičnega kosila z znanimi Slovenci in Slovenkami. S tem je bila naša akcija ne le namenjena pomoči otrokom in zbiranju sredstev, temveč tudi združevanju medijsko poznanih oseb z preprostimi ljudmi torej donatorji, ki redno ali občasno pomagajo domačim bolnim otrokom.

Po zaključenem Dobrodelnem Božičnem kosilu pa se je pod pokroviteljstvom www.bolha.com odvijala spletna dražba osebnih predmetov znanih Slovencev in Slovenk, katere so na samem kosilu darovali prav v ta namen.


0 comments

Comments


bottom of page