top of page

Božična pisma Tamare, Hane in NineDragi Božiček!


Mojega očeta zelo boli hrbet, rama in slabo se počuti. To se dogaja že nekaj časa in iz dneva v dan. Imel je tudi sepso, dve operaciji na hrbtu in eno na rami. Prosim, če mu prineseš zdravje, veselje in srečo, da se to ne bo več dogajalo. In prosim te, da nekaj odneseš. Prosim, odnesi njegove bolečine. 


Babico zelo bolijo noge. Stara je. Prosim, če ji prineseš kak dan brez bolečin, pa veselje, prosim za čudež. In prosim, da še dolgo živi, ker jo imam zelo rada. Bratu prinesi srečo in veselje  do učenja in do vsega, kar daje šola, tudi druženja. Mamici prinesi veselje in več lepih dni, da jo ne bo preveč stvari skrbelo. Pa moč, da bo lahko vsem v pomoč. Jaz ne potrebujem nič, razen to, da se vse te želje izpolnijo. 


Pa še to prosim, da vsem otrokom in nesrečnim staršem prinesi veselje, zdravje, srečo, ljubezen, prijateljstvo, odnesi bolečine in jih še kako drugače razveseli, da si bomo vsi zapomnili, da je Božič res nekaj posebnega.


Hvala, Tamara, 10 let 


Dragi Božiček!


Kmalu bo Božič. Vsi ljudje bodo srečni, če bodo dobili darila. Otroci se jih zelo veselijo. Na Božič se pripravljamo tudi tako, da okrasimo stanovanja.


Nekateri otroci se celo leto trudijo, pomagajo, delajo, da bi zaslužili tvoja darila, potem pa za Božič zbolijo ali se ponesrečijo, ali se to zgodi domačim. Mogoče so prerevni in mogoče se jih sramuje tudi Božiček, tako, kot se jih sramujejo nekateri drugi otroci. Mogoče ne dobijo daril zato. 


Drag Božiček, želim si, da bi bili za Božič vsi srečni. Božiček, zelo si želim, da bi bolnim, poškodovanim in trpečim otrokom prinesel zdravje, mir in srečo. In darila. Prosim! Naj se vsi veselijo Božiča. 


To naj bo moje darilo.


Tvoja Hana, 10 let 

Drag Božiček!


Kot verjetno veš, sem si zmeraj želela biti edinka. Zdaj si tega ne želim več.


Sita sem tega. Rada bi, da v naši družini ne bi bilo prepirov in žalosti, da bi bil svet popoln, da bi si dedek pozdravil oči in bi spet lahko skupaj brala, da bi se lahko igral z mano in užival v naravi. To željo je vredno izpolniti, ali ne?


Drag Božiček, ali mi lahko izpolniš vsaj  željo za dedkovo zdravje...


Najlepše se ti zahvaljujem.


Nina, 10 let

0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page