domovpišite namdodaj med priljubljenenatisni stran
pošljite nam SMS
z vami že 10 let
Ustanova Fuzndacija Za Pomoc Otrokom
Ustanova Fuzndacija Za Pomoc Otrokom
Niste prijavljeni
(0)
Vaša košarica je še prazna.


Zapri ko�arico

 

 

Slika
Slika
Slika

ZAGOTAVLJANJE ZDRAVSTVENE VARNOSTI OTROKOM V OSNOVNIH ŠOLAH

 

Ustanova Fundacija za pomoč otrokom preko svoje mreže v zdravstvu skupaj s Katedro za družinsko medicino MFUM izvaja program Zdravstveno varna šola, namenjen pomoči osnovnošolskim otrokom, šolskim delavcem in obenem tudi zagotavljanju strokovnejše ter ažurnejše PP kasneje v njihovem življenju.

V skladu z namensko zbranimi sredstvi osnovnošolskim otrokom želimo zagotoviti vsestransko večjo zdravstveno varnost, kot tudi osveščenost. Vse več otrok se v šoli lažje ali huje poškoduje, obenem pa se vse več dolgotrajno in kronično bolnih otrok vključuje v redna šolanja. Otroci pa so zaradi vse hujšega tempa življenja vse bolj obremenjeni, raztreseni in hitri.

S temi sredstvi nudimo v prvi vrsti otrokom redno, tako teoretično kot praktično izobrazbo o sodobnih prijemih in tehnikah prve pomoči v sodelovanju s študenti ter absolventi medicine ( prava pomoč pred prihodom reševalcev), s tem namenom smo tudi v sodelovanju s Katedro sestavili prvo opremo PP za otroke, v drugi vrsti pa so sredstva potrebna tudi za to, da bi na posameznim šolam, po strokovni izbiri , omogočili dopolnitev tega pionirskega projekta z prisotnostjo študenta/ke višje ali visoke zdravstvene šole kot dežurstva v redni praksi. S tem bi vpeljali strokovno zdravstveno varstvo osnovnošolskim otrokom, ta zdravstveni delavec bi svoje delo opravljal v sodelovanju z mentorjem, ki bi njegovo delo vodil ter nadziral.

Tako bi otroci prišli do svoje osnovne pravice, ki jim jo nudi ustava, obenem pa tudi do večje varnosti, saj bi, če bi se dopolnitev projekta pričela izvajati kot redna praksa, lahko zagotovil večjo varnost tako zdravim otrokom kot tudi dolgotrajno kronično bolnim otrokom, saj bi šola s takim kadrom, morda vendarle pridobila možnost skladiščenja prve pomoči tudi v obliki zdravil, kot so zdravila za zniževanje telesne temperature, protibolečinska zdravila za dekleta ob menstruaciji, zdravila za PP za astmatike, alergike, sladkorne bolnike, epileptike.

S prispevkom v ta sklad boste plemenito in dolgoročno pomagali umiriti življenjski strah in skrb staršem in učiteljem naših osnovnošolcev in preprečili marsikatero komplikacijo, ki nastane zaradi neprimernega in nestrokovnega nudenja PP v času takoj po poškodbi še pred prihodom reševalcev. Seveda so v projekt vključevanja vključeni tudi šolski delavci, saj morajo biti tovrstno strokovno usposobljeni, če ne drugače, zaradi izletov v kraje, kjer ni v bližini strokovne pomoči.

 
Vaše prostovoljne prispevke lahko nakažete na Ustanova fundacija za pomoč otrokom, Ilirska c.1, 4270 Jesenice, TRR odprt pri NLB, številka 0209 2009 0588 516 , sklic 112, namen ZDRAVSTVENA VARNOST V ŠOLAH.
Svoje prispevke pa lahko donirate tudi preko spodnjih spletnih bank. Pri izpolnjevanju plačilnega naloga pa uporabite naše zgoraj navedene podatke.
 

 

Abanka - Abanet, Bank Austria Creditanstalt - Online b@nka, Banka Koper - i-net Banka, Deželna banka Slovenije - DBS NET, Gorenjska banka – Link, Hypo Banka – HYPOnet, NKBM, Poštna banka Slovenije, Probanka, Raiffeisen Krekova banka , Skupina NLB - Klik NLB, SKB - SKB net

Donirate pa nam lahko tudi preko našega spleta s kreditnimi, plačilnimi karticami (Activa, Mastercard, Maestro Visa, Visa Electron, Diners Club, ABanet) in Moneto .

 

Lahko pa izpolnete spodnji obrazec in poslali Vam bomo položnico:

 

Ime
Priimek
Naslov
Pošta
Naziv projekta
Znesek
 EUR
Dodaten tekst
Izračunajte 11+3=
Naši pokrovitelji

Element Lab d.o.o.


Pridružite se nam na facebooku Glejte nas na vimeo Pošlji SMS Potrdilo o pristnosti kristalov swarovski elements

Pravice pridržane 2001 - 2012, FZPO.ORG

izdelava spletnih strani
Izdelava spletnih trgovin
Gostovanje spletnih strani
CGP - Celostna grafična podoba

Placilo s kreditnimi karticami