domovpišite namdodaj med priljubljenenatisni stran
pošljite nam SMS
z vami že 10 let
Ustanova Fuzndacija Za Pomoc Otrokom
Ustanova Fuzndacija Za Pomoc Otrokom
Niste prijavljeni
(0)
Vaša košarica je še prazna.


Zapri ko�arico

Slika
Slika
Slika

Naši ¨Mali junaki¨ potrebujejo tako vas kot nas

4.5.2015

 

Spoštovani prijatelji,

leta 2001 smo v večini starši bolnih otrok iz mnogih razlogov ustanovili vseslovensko Ustanovo - Fundacijo za pomoč otrokom. Ustanova je nastala z namenom, da se s skupnimi močmi pomaga pri premagovanju hudih stisk, s katerimi se srečujejo starši bolnih otrok in otroci sami. Poslanstvo je pomoč otrokom v stiski ter otrokom v stiski širom Slovenije. Skrb Fundacije je usmerjena v vsesplošne pravice na zdravstvenem, socialnem, finančnem področju. Torej na vseh področjih, ki so pomembna za življenje in izboljšanje zdravja otrok.
Decembrski praznični čas je čas vsesplošnega veselja, zabave, obdarovanj, nasmehov,... pa vendar so med nami otroci, ki si želijo le, da bi bili zdravi in bi se lahko takšni, še bolj kot sicer, veselili z nami. Zato, ko razmišljamo, kaj vse si želimo za praznike, ne pozabimo tudi na naše najmlajše - tiste hudo ali dolgotrajno bolne in otroke s posebnimi potrebami v stiskah in revščini in jim (s finančno pomočjo) polepšajmo ne le praznike, ampak njihovo celotno življenjsko pot. Naredimo ta majhen korak do otrok, da bodo lahko le-ti (nekoč) delali velike korake.

Naša prošnja je skromna, da en dan namesto skupne pijače s sodelavci, namesto kosila ali namesto kavic, sredstva namenite naši ustanovi, da bomo lahko z vašo pomočjo podali dlani našim malim junakom in njihovim družinam tudi v teh praznikih ter v prihajajočem letu. Prav tako vas vabimo, da si preberete in skušate začutiti, v kakih stiskah so starši bolnega otroka, ne glede na status in izobrazbo. Le tako boste laže razumeli, zakaj je vsakemu izmed staršev obstoj naše ustanove zelo dragocen. In njegovemu, našemu sončku. Kdo jim bo pomagal, če ne mi? V kakršni koli stiski ima starš, pa večkrat tudi najstnik, ki je bolan sam, kam poklicati, se zaupati in pričakovati pomoč brez, da bi ogrozil varovane podatke o svoji situaciji. Tako ohrani svojo dobro samopodobo in od nas prejema potrebne moči ter oporo, da zmore nositi bremena.


ZAKAJ POMAGATI RAVNO NAM?


- ker za svoje delo ne porabljamo denarja, zbranega iz donacij
- ker pomagamo prostovoljno, nimamo zaposlenih
- ker smo sami starši bolnih otrok in zato razumemo stiske in potrebe bolnih otrok in njihovih staršev
- ker delujemo neodvisno od države in hkrati opozarjamo na nepravilnosti v zakonodaji
- ker imamo 14 let izkušenj na tem področju dela ter dve desetletji lastnih izkušenj
- ker delujemo ''od ljudi za ljudi''
- ker pomagamo dolgoročno rešiti situacijo in ne gasimo le požarov
- ker ne razkrivamo identitete otrok in njihovih družin širši javnosti in jih s tem zavarujemo pred stigmatizacijo okolice
- ker se vedno več družin obrača na nas po pomoč, stanje pri nas je zelo zaskrbljujoče
- ker vsako leto na novo zbili okoli 700 otrok, mednje niso všteti tisti, ki nimajo diagnoz in ker imamo več kot 10 000 huje, kronično ali dolgotrajno bolnih otrok Njihove družine zaživijo v zelo posebnih razmerah in potrebujejo vso našo pomoč, da bodo zmogle premagovati ne le običajne ovire, ki nam jih življenje daje v izziv, temveč težje ovire, pri katerih vsakdo, ne glede na status, izobrazbo ali privilegiran položaj, potrebuje pomoč tistih, ki ga najlaže razumejo, torej nas, ki z njimi delimo to usodo, smo se z njo uspešno spopadli in jo prakticiramo že toliko let.


KAJ NUDIMO?


- poslušanje in razumevanje
- svetovanja, nasvete, terapije, posredovanja, zagovorništvo, mediacije
- strokovno pomoč, tudi v sodelovanju z množico različnih strokovnjakov
- finančno pomoč
- prebijanje skozi zapletene zakonodajne postopke (za katere staršem zmanjka volje in časa)
- psihološka pomoč in podpora otrokom in staršem
- izobraževanje in delavnice, učenje tehnik
- zagovarjanje pravic, izboljšav
- osveščanje javnosti
- pomoč v zapletenih primerih
- razvedritev ob obisku maskote Malega Junaka
- nabavo dodatkov, pripomočkov, tehnike
- itd.

Vse več predvsem mladih, se odloča za pomoč ustanovi preko trajnika. Ena izmed mlajših donatork, Katja nam je pojasnila, zakaj se je odločila za trajnik.

ZAKAJ TRAJNIK? Ker ustanovai to omogoča dolgoročno razporeditev sredstev (saj gre za dolgoročne projekte), še pomembneje pa je, da ji omogoča pravočasno pomoč ko se v hudi stiski starši obrnejo nanjo...
Mladi starši se zavedajo vrednosti, pomena in potrebe po ustanovi. Želijo si podpore vseh, ki imate to moč, kajti desetletje so številni otroci imeli našo oporo in želijo, da se le ta omogoči tudi njim.

Za vsakršno donacijo vam bomo neizmerno hvaležni! Zagotavljamo, da bomo z razpoložljivimi sredstvi ravnali odgovorno, da bo doseženega čim več napredka pri naših otrocih, kajti že samo dolgotrajnejša hospitalizacija brez staršev ( ki imajo pravico biti ob otroku v bolnišnici le do njegovega petega leta starosti), otroku povzroči sledeče posledice, ki se kasneje kažejo v različnih oblikah:

• slabe navade v spanju, prehranjevanju, higieni, socialnem obnašanju;
• nevrološke težave, ki se kažejo kot hudo ljubosumje, motnje spanja, močenje postelje, izguba teka, ravnodušnost;
• motnje obnašanja, kot so laganje, nedružabnost, napadi besa, destruktivnost, okrutnost;
• psihosomatske težave, npr: kožne bolezni, občutek utrujenosti, vrtoglavica, izčrpanost, bruhanje;
• motnje govora, npr: jecljanje, sesljanje .

Otrok, ki pred odhodom v bolnišnico ni kazal ljubosumja na brate, sestre, lahko postane ljubosumen. Zahteva vso pozornost staršev samo zase. Tudi starši lahko opazijo, da se otrok vede, kot da bi bil tuj domačim. Večina vseh teh težav se pojavlja po odhodu otroka iz bolnišnice. To kaže na resne posledice trajajoče hospitalizacije.

To je le šivanka v množici dogajanja in stisk v naših družinah. Pomagajte nam, da jim bomo lahko še naprej stali ob strani.

 

Če imate še kaka dodatna vprašanja, vas vabimo, da pobrskate po naši spletni strani, z veseljem pa smo vam na voljo tudi na naših navedenih telefonih ter elektronskih poštah.

 
Nestrpno čakamo na vaš odziv, čakajo tudi tisti, ki vas in nas potrebujejo! Kot majhni otroci, bomo vsak dan težko čakali pošto z dobrimi novicami, takšno z žalostnimi dobivamo kar naprej. Upamo, da iz Vaše strani dobimo pomoč, kajti lepo je pomagati in lepo je, če ti pri tem nekdo pomaga.

Zaradi ¨nekaj malega pomoči nikogar ne bo manj¨, bomo pa naredili veliko za pomoči potrebne bolne junake in njihove bližnje, med katerimi so tudi zdravi otroci v stiskah. Ena izmed mnogih malih junakinj bi se morala že pred dvema letoma posloviti zaradi hude diagnoze, pa očka ni nehal iskati, ni obupal nad njo in se je obrnil na nas. Posredovali smo in ji omogočili pravo in kakovostno zdravljenje. Pomagali smo v različnih smereh. Danes je deklica srečna prvošolka in ima majhnega bratca, ki ga ima čez vse na svetu rada. Vselej ima na obrazu širok nasmeh. Dali smo ji še eno priložnost! Brez podpore in pomoči našemu delu iz strani vseh preteklih donatorjev, verjetno tega ne bi dočakala.

Pomagajte nam pomagati.

KAKO LAHKO POMAGATE:

 

- Izberete darilo s pomenom

- pošljete SMS sporočilo POMOC na 1919

- prispevate donacijo

- odpovejte se dohodnini 


Naši pokrovitelji

Element Lab d.o.o.


Pridružite se nam na facebooku Glejte nas na vimeo Pošlji SMS Potrdilo o pristnosti kristalov swarovski elements

Pravice pridržane 2001 - 2012, FZPO.ORG

izdelava spletnih strani
Izdelava spletnih trgovin
Gostovanje spletnih strani
CGP - Celostna grafična podoba

Placilo s kreditnimi karticami