domovpišite namdodaj med priljubljenenatisni stran
pošljite nam SMS
z vami že 10 let
Ustanova Fuzndacija Za Pomoc Otrokom
Ustanova Fuzndacija Za Pomoc Otrokom
Niste prijavljeni
(0)
Vaša košarica je še prazna.


Zapri ko�arico

Slika
Slika
Slika

Julianne Moore; PEGASTA JAGODA (slikanica, lutka in dobrodelni nameni)

5.11.2009

Konec letošnjega leta bo zagnan projekt tiskanja poučnih slikanic za otroke od 4-8 let. Slikanice bodo temeljile na spodbujanju vrednot, kot so ljubezen, samopodoba, iskrenost, prijateljstvo in podobno.
 
V pripravi je tudi posebna slikanica, ob kateri bo v paketu punčka iz cunj, ki bo podobna glavni junakinji. Gre za slikanico iz zbirke Samopodoba z naslovom Pegasta Jagoda, ki jo je napisala igralka Julianne Moore. Zgodbica govori o pegasti deklici, ki jo njene pegice na vso moč motijo, kajti zaradi njih je drugačna, na kar jo opozarjajo tudi njeni vrstniki. Zgodbica se zaključi s tako, da deklica ugotovi, da je prijateljstvo tisto, ki je pomembno in da pegice z odraščanjem izginejo, oziroma izgubijo svojo moč.
 

 
Vzporedno s programom slikanic, ki je namenjen otrokom in temelji na vrednotah, bo eno izmed osnovnih poslanstev projekta želja predvsem otroke in posredno njihove starše spodbuditi k širšemu pogledu na okolje in življenje otrok pri nas. V ta namen se je gospa Maja Šturm, vodja projekta s sodelavci odločila, da bodo pri vsakem posebnem projektu, staršem in otrokom namenili možnost aktivnega vključevanja v dobrodelne akcije. V paket bodo tako vstavili letak z navodili, ki bo starše povabil na spletno stran projekta galob.si . Na vsakem letaku bo dodana individualna šifra, ki jo bodo kupci slikanice vnesli v eno izmed dveh dobrodelnih možnosti. Izbrali smo možnost darovanja »za bolne otroke« in »otroke brez staršev«. Ob vnosu šifre za določen namen, pa bo podjetje, ki projekt vodi, denarna sredstva v višini nekaj procentov od vrednosti nakupa brez DDV-ja, periodično vsak mesec, nakazovalo izbranima institucijama, ki pokrivata eno izmed teh dveh področij na nacionalni ravni. 
 
Projekt je v intenzivni fazi priprave, zaživel bo konec novembra 2009.
 
K projektu smo se z veseljem in ponosom priključili, saj je eden boljših v zadnjem času pri nas in še kako potreben! Hkrati imamo z organizatorji zelo podobne poglede na projekt in v njem vidimo enakovredne potrebe, cilje in smisel. Zelo hvaležni smo organizatorjem, da smo eni izmed dveh izbrancev, ki tudi po našem mnenju, lepo sovpadamo v celostno podobo projekta.


Naši pokrovitelji

Element Lab d.o.o.


Pridružite se nam na facebooku Glejte nas na vimeo Pošlji SMS Potrdilo o pristnosti kristalov swarovski elements

Pravice pridržane 2001 - 2012, FZPO.ORG

izdelava spletnih strani
Izdelava spletnih trgovin
Gostovanje spletnih strani
CGP - Celostna grafična podoba

Placilo s kreditnimi karticami